Geng 24 :: Misi Jutari

Geng 24
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
abang long

avatar

Posts : 23
Join date : 2009-06-28
Age : 45
Location : KK Sungai Petani

PostSubject: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Mon Jun 29, 2009 8:52 am

Assalammualaikum buat semua...


Pembuka tirai...abang long saja lemparkan perkara ni untuk berkongsi pendapat & pandangan...

Bagi abang long..ada kaitan keduanya untuk menentukan kedudukan kita dimata manusia & lebih2

pada penglihatan ALLAH SWT...


Berkongsilah pendapat anda...


Thanks

Abang Long
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Mon Jun 29, 2009 12:12 pm

Setuju......
tapi ada tambahan skit...penting nya kte fokus pada PnP kita dari Tugas sampingan kita...
Back to top Go down
View user profile
aish_amiekijiro

avatar

Posts : 9
Join date : 2009-06-26
Age : 36
Location : Kedah, Selangor & Key ell

PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Mon Jun 29, 2009 3:46 pm

sangat setuju dengan amin.. sebb kat sini tugas sampingan banyak..kadang2 PnP tak sempat nak prepare.. yang mana skop tugas kita sebenarnya.. ari tu puan tu ckp kita profesional.. dari keje kerani sampai la mengajar keje kita.. tapi klu tugas sampingan lagi bnyak dan PnP terjejas..kita mcm dah abaikan bidang tugas kita yang utama.. mana fokus kita sekarang?? PnP ker Tugas sampingan?? hehehhee Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
zul

avatar

Posts : 15
Join date : 2009-06-29
Age : 38
Location : jitra

PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Mon Jun 29, 2009 4:26 pm

assalamualaikummm.apa khabar semua?
pnp memang penting n tugas sampingan pun penting...so pandai2lah kita bahagi masa...
hanya kita yang boleh rancang hidup kita kan kan...ha lagi satu kalau gaji x berapa cukup kita buat pendapatan sampingan lak he he he
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Mon Jun 29, 2009 10:24 pm

klu Poli ni hala tuju ke arah professional institution tak boleh wt cmtu..

1. klu lecturer byk tugas sampingan ble die nk buat research nk buat buku la..nak buat improvement modul....ble n ble?

2. byk bende dlm sistem Poli ni aku kategorikan sebagai MUDA...org keje tau la bende ni..snang cter nye..pembaziran..bkn pembaziran duit..maksudnya pembaziran proses...dpendekkan story terlampau byk ISO dokumen yg di rekodkan sehingga semuanya lakonan smata2 yg berlaku sebetul2 nya xmcm dlm dokumen..

sj sharing...hope the nexters...perhaps in 10 years forward there will be a massive changes..
Back to top Go down
View user profile
aqidahkid

avatar

Posts : 3
Join date : 2009-06-28
Age : 41
Location : Polimas Jitra Kedah

PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Sun Jul 05, 2009 12:30 pm

Secara peribadi mmg setuju ngan isu yg Bg Long utarakan. Tapi kadang-kadang terfikir juga mcm mana student kita nak bersaing dlm dunia kerja sebenar @ sambung study di IPTA kalau semua bahan pembelajaran kena pensyarah yg sediakan. Saya yakin setiap kita yg menjawat PPPT nih nak bg anak bangsa kita berjaya tp pelajar kita juga perlu ada jati diri supaya lebih melangkah advance dr sekadar mengejar sekeping sijil dan diploma.
Kita sanggup translate setiap patah perkataan dr nota utk beri pd student spy depa faham dan tak salahkan kita bila gagal.

Jadi apa peranan dan tanggungjawab kita?..Mengajar sampai student lulus tu jeh ke?...Tidak..Kita juga perlu mendidik dari segi rohani..baca doa sebelum setiap pelajaran baru dimulakan..tanya stdnt sempat sembahyang/makan sblm msk kelas...then baru ilmu yg kita sampaikan itu dpt meresap msk ke dlm jiwa dan minda mrk. WaAllahualam....
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   Sun Jul 05, 2009 2:51 pm

aqidahkid wrote:
Secara peribadi mmg setuju ngan isu yg Bg Long utarakan. Tapi kadang-kadang terfikir juga mcm mana student kita nak bersaing dlm dunia kerja sebenar @ sambung study di IPTA kalau semua bahan pembelajaran kena pensyarah yg sediakan. Saya yakin setiap kita yg menjawat PPPT nih nak bg anak bangsa kita berjaya tp pelajar kita juga perlu ada jati diri supaya lebih melangkah advance dr sekadar mengejar sekeping sijil dan diploma.
Kita sanggup translate setiap patah perkataan dr nota utk beri pd student spy depa faham dan tak salahkan kita bila gagal.

Jadi apa peranan dan tanggungjawab kita?..Mengajar sampai student lulus tu jeh ke?...Tidak..Kita juga perlu mendidik dari segi rohani..baca doa sebelum setiap pelajaran baru dimulakan..tanya stdnt sempat sembahyang/makan sblm msk kelas...then baru ilmu yg kita sampaikan itu dpt meresap msk ke dlm jiwa dan minda mrk. WaAllahualam....

"A BEST teacher is a teacher that taught his / her student to stand and strive by himself/herself not a person that depend on others...."
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK   

Back to top Go down
 
PENTINGNYA PELAJAR MELEBIHI KEPENTINGAN DIRI ?? SETUJU @ TIDAK
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Geng 24 :: Misi Jutari  :: It's All About Us :: Chit Chat-
Jump to: