Geng 24 :: Misi Jutari

Geng 24
 
HomeHome  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 SPP nak potong gaji aku...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
BAHARUDDIN

avatar

Posts : 28
Join date : 2009-06-29
Age : 36
Location : PSAS

PostSubject: SPP nak potong gaji aku...   Thu Jul 09, 2009 10:14 pm

aku pulak tgh fight pasai gaji aku ni dan puak2 aku yg senasib ngn aku...mungkin turun gaji T5 ke T3..aku tgh tension nihhh...rase malas nak ngajar nihh...tapi ape2 pun aku terima...sebab kena pikir positif ..sbb tu aku tgh ambik angin nihh..

tp camne pun ni semua dugaan tuhan...nak uji skit je tuh...
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Fri Jul 10, 2009 1:13 am

BAHARUDDIN wrote:
aku pulak tgh fight pasai gaji aku ni dan puak2 aku yg senasib ngn aku...mungkin turun gaji T5 ke T3..aku tgh tension nihhh...rase malas nak ngajar nihh...tapi ape2 pun aku terima...sebab kena pikir positif ..sbb tu aku tgh ambik angin nihh..

tp camne pun ni semua dugaan tuhan...nak uji skit je tuh...

aku lagi teruk Bahar wei..aku dh senasib ngn KO...menyesal aku berenti PROTON..dhla gaji turun..lepas tu offer letter plak kena ubah suka2 ati..klu msk mahkamah buruh blh menang tu,,tp x ke Keje gile nk fight SPA dkt mahkamah buruh..

takpo la bahar..aku nk tunggu wat tubik EPF je.. lol!
Back to top Go down
View user profile
BAHARUDDIN

avatar

Posts : 28
Join date : 2009-06-29
Age : 36
Location : PSAS

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 11, 2009 1:29 pm

amin_3313 wrote:
BAHARUDDIN wrote:
aku pulak tgh fight pasai gaji aku ni dan puak2 aku yg senasib ngn aku...mungkin turun gaji T5 ke T3..aku tgh tension nihhh...rase malas nak ngajar nihh...tapi ape2 pun aku terima...sebab kena pikir positif ..sbb tu aku tgh ambik angin nihh..

tp camne pun ni semua dugaan tuhan...nak uji skit je tuh...

aku lagi teruk Bahar wei..aku dh senasib ngn KO...menyesal aku berenti PROTON..dhla gaji turun..lepas tu offer letter plak kena ubah suka2 ati..klu msk mahkamah buruh blh menang tu,,tp x ke Keje gile nk fight SPA dkt mahkamah buruh..

takpo la bahar..aku nk tunggu wat tubik EPF je.. lol!


kalu nak kiro aku bernasib baik berbanding ngn member lain yg teruk kena potong...xpe la dugaan skit..tp aku punya planning dah lari skit jah..

aku pun gitu gok....aku nak tgu comfirm pahtu wat tubik epf laaa...nak wat beli umah...ade la skit pitih dale tuh...aku nak lwn ngn puak PSMZA hok kayo2 ko tuh..
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 11, 2009 11:42 pm

BAHARUDDIN wrote:
amin_3313 wrote:
BAHARUDDIN wrote:
aku pulak tgh fight pasai gaji aku ni dan puak2 aku yg senasib ngn aku...mungkin turun gaji T5 ke T3..aku tgh tension nihhh...rase malas nak ngajar nihh...tapi ape2 pun aku terima...sebab kena pikir positif ..sbb tu aku tgh ambik angin nihh..

tp camne pun ni semua dugaan tuhan...nak uji skit je tuh...

aku lagi teruk Bahar wei..aku dh senasib ngn KO...menyesal aku berenti PROTON..dhla gaji turun..lepas tu offer letter plak kena ubah suka2 ati..klu msk mahkamah buruh blh menang tu,,tp x ke Keje gile nk fight SPA dkt mahkamah buruh..

takpo la bahar..aku nk tunggu wat tubik EPF je.. lol!


kalu nak kiro aku bernasib baik berbanding ngn member lain yg teruk kena potong...xpe la dugaan skit..tp aku punya planning dah lari skit jah..

aku pun gitu gok....aku nak tgu comfirm pahtu wat tubik epf laaa...nak wat beli umah...ade la skit pitih dale tuh...aku nak lwn ngn puak PSMZA hok kayo2 ko tuh..

sek2 hak wat OD ko..hahaha...tny ziman.die wt gak..ziman xdok online pn..
mu nk beli stream gak ko..haha..amik caldina turbo slalu...
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 11, 2009 11:50 pm

Bahar...aku dapat menghidu..PUBLIC MUTUAL akan naik lepas ni mendadak..ape kata ko invest cepat2...

kenapa aku ckp cmtu:
1. PM dh lantik MPEN baru ramai lak tu..
2. Budget 2010..dh nk bentg dlm bln 8-9 ni..
3. PM tgh plan strategi br nk pulih ekonomi...

baik buh byk2 cepat...
Back to top Go down
View user profile
zul

avatar

Posts : 15
Join date : 2009-06-29
Age : 38
Location : jitra

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sun Jul 12, 2009 2:35 pm

Smile
Back to top Go down
View user profile
nisaar

avatar

Posts : 16
Join date : 2009-07-23
Age : 36
Location : dungun

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Thu Jul 23, 2009 12:35 pm

relaxla baha...tu baru kn potong sikit ajer..aku dulu waktu cuti bersalin..lagi byk kn bayo mula tau..udahla baru dapat baby..dah byk pakai duit..dapat gaji kn bayo lak..beribu2 jugak aku kn bayo sekaligus tau..kalau kita asyik pikiq pasai duit...saampai bila pun hati kita tak tenang...bawak bersabo yer Smile
Back to top Go down
View user profile http://anisaharbain@multiply.com
BAHARUDDIN

avatar

Posts : 28
Join date : 2009-06-29
Age : 36
Location : PSAS

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Fri Jul 24, 2009 7:00 pm

nisaar wrote:
relaxla baha...tu baru kn potong sikit ajer..aku dulu waktu cuti bersalin..lagi byk kn bayo mula tau..udahla baru dapat baby..dah byk pakai duit..dapat gaji kn bayo lak..beribu2 jugak aku kn bayo sekaligus tau..kalau kita asyik pikiq pasai duit...saampai bila pun hati kita tak tenang...bawak bersabo yer Smile

tul gak tuh..aku pun mls nak pikir..kena pikir camne nak teruskan hidup dan tumpukan ape yg aku nak ...kena ubah plan skit laa..

lagi pun xbyk sgt beza gaji ni..kena pikir yg baik2 laa..tq
Back to top Go down
View user profile
misha

avatar

Posts : 42
Join date : 2009-07-02
Age : 31
Location : gOmBuck

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 25, 2009 12:03 am

tak pe baha tu sume dugaan t pas sah sah jawatan
leh amik PTK ngan syarat g BTN
leh naik tangga gaji cepat..
Back to top Go down
View user profile
BAHARUDDIN

avatar

Posts : 28
Join date : 2009-06-29
Age : 36
Location : PSAS

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 25, 2009 12:32 pm

misha wrote:
tak pe baha tu sume dugaan t pas sah sah jawatan
leh amik PTK ngan syarat g BTN
leh naik tangga gaji cepat..

tul gak tu..tp dgr citer PTK makin susah..tgk geng2 senior kena wat assigment dan study byk buku gak..tp xpe laa ..yg penting aku selesaikan yg mane dulu..
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 25, 2009 8:29 pm

BAHARUDDIN wrote:
misha wrote:
tak pe baha tu sume dugaan t pas sah sah jawatan
leh amik PTK ngan syarat g BTN
leh naik tangga gaji cepat..

tul gak tu..tp dgr citer PTK makin susah..tgk geng2 senior kena wat assigment dan study byk buku gak..tp xpe laa ..yg penting aku selesaikan yg mane dulu..

tunggu wt kua EPF jer..
Back to top Go down
View user profile
BAHARUDDIN

avatar

Posts : 28
Join date : 2009-06-29
Age : 36
Location : PSAS

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sat Jul 25, 2009 10:08 pm

misha wrote:
tak pe baha tu sume dugaan t pas sah sah jawatan
leh amik PTK ngan syarat g BTN
leh naik tangga gaji cepat..

nak tanya misha ni, skg duk jaga group mane dan hotel mane? ade x staff PSAS duk induksi kat situ?..
Back to top Go down
View user profile
misha

avatar

Posts : 42
Join date : 2009-07-02
Age : 31
Location : gOmBuck

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sun Jul 26, 2009 1:17 am

misha jge kat naza hotel penang.. group 31..
Back to top Go down
View user profile
nisaar

avatar

Posts : 16
Join date : 2009-07-23
Age : 36
Location : dungun

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sun Aug 02, 2009 12:49 pm

aku pun udah xsabo nak tunggu epf..makcik kayoooo tu.tapi amin boleh dapat mesti agi banyak sbb dulu kejo kat proton kan..ko baha..agak2 dapat berapa?aku udah rugi skit sbb dah kuar akaun 2....senior aku dulu...sekali kuar epf, dapat 30k lbh sbb dia udah kejo kat luar + jd gstt lama...xsabo nak jadi kayo ni...wakakaka
Back to top Go down
View user profile http://anisaharbain@multiply.com
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sun Aug 02, 2009 11:03 pm

nk tunggu epf berjanggut lg la..mau 2thn lbh lg..zmn tu rumah pn dh melambung..30k tu dh kira cm lekat celah gigi..

dlu elok2 keje swasta gatal msk gomen..skan dh merungut dh(aku kata kt diri sendr)...

cume target aku skan..........POLI JELI>>>>>>> hihihihih
Back to top Go down
View user profile
misha

avatar

Posts : 42
Join date : 2009-07-02
Age : 31
Location : gOmBuck

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Mon Aug 03, 2009 4:40 pm

itu lh wat keje tak ikhlas..
tu yg rase sengsara tu..
huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
amin_3313

avatar

Posts : 117
Join date : 2009-06-27
Location : JKE, PTSB, Kulim Hi Tech

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Mon Aug 03, 2009 6:56 pm

sengsara bkn sbb keje tp birokrasi byk sgt..
Back to top Go down
View user profile
zul

avatar

Posts : 15
Join date : 2009-06-29
Age : 38
Location : jitra

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Tue Aug 04, 2009 9:48 am

relakskawan2....jangan merungut....insyaAllah keje kita ikhlas Allah tolong kita...keje kita nie sebagai pendidik mulia sangat2..memang kita tak kaya dengan duit tapi kita kaya dengan nikmat2 Allah yang lain......wallahhua'lam
Back to top Go down
View user profile
abang long

avatar

Posts : 23
Join date : 2009-06-28
Age : 45
Location : KK Sungai Petani

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Tue Aug 04, 2009 7:10 pm

Setuju sangat2 dgn pendapat ZUL...Yakinlah..Rezeki kita dah ditentukan olehNYA...yang penting kita kena CARI...Kat Mana ? InsyaAllah doa banyak2..mesti jumpa.
Back to top Go down
View user profile
nisaar

avatar

Posts : 16
Join date : 2009-07-23
Age : 36
Location : dungun

PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   Sun Aug 09, 2009 5:44 pm

ko nak g jeli...bagus...bagus..tapi poli tu tak siap agi daaa...kawan2 aku ader yg beli tanah dkt2 dgn poli jeli...waktu dia beli murah agi ler...sekarang ni...aku rasa dah naik da...erm pasai umh...harga umh sekarang naik giler...selamat aku sempat beli time murah...tapi takla murah mana.still mahai aper..kat sini umh semi-D, aku beli 120k >...sekarang paling murah 160k >....yg terbaru kawan aku beli 198k...baik hang beli umh cepat.. umh makin lama makin mahai...kalau kete... ko beli stream .... makin lama2 makin turun gak... mana untung...kan...kan..kan Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://anisaharbain@multiply.com
Sponsored content




PostSubject: Re: SPP nak potong gaji aku...   

Back to top Go down
 
SPP nak potong gaji aku...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Geng 24 :: Misi Jutari  :: It's All About Us :: Chit Chat-
Jump to: